Куряча печінка ідеально поєднується з цибулею. Він надає продукту соковитість і сприяє насиченому смаку готового страви. Нарізаємо цибулю тонкими прозорими кільцями або полукружиями – так цибулю встигне добре приготуватися і буде м’яким. У даному рецепті також пропонуємо використовувати пряну заливку з соєвого соусу і меду. Вона додасть печінки легку солодкість, пікантність і забезпечить гарний колір.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 60 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Підготувати курячу печінку з цибулею в мультиварці просто! Курячу печінку ретельно промиваємо в прохолодною або теплою воді. Видаляємо всі плівки і вирізаємо судини. Даємо воді стекти після промивання. Кожну підготовлену печінку розрізаємо на два-три шматки.

В мультиварку встановлюємо режим «Смаження». Вливаємо в чашу рослинне масло без запаху в невеликій кількості та добре розігріваємо його. У гаряче масло закладаємо шматки печінки і обсмажуємо їх протягом десяти хвилин. Періодично помішуємо. Вся печінка повинна повністю змінити колір з рожевого на світло-коричневий.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими напівпрозорими полукружиями. Висипаємо цибулю поверх обсмаженої печінки, перемішуємо і продовжуємо смажити при відкритій кришці приладу ще десять хвилин. Не забуваємо помішувати.

Паралельно готуємо пряну заливку. Для цього в невеликій ємності змішуємо соєвий соус і мед. Якщо мед твердий, розтоплюємо його в мікрохвильовці – так буде простіше його рівномірно змішати з соусом. Потім додаємо приправу для курки і перемішуємо.

Вливаємо отриману заливку в чашу до печінки з цибулею, перемішуємо. Часник звільняємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Як варіант, просто ріжемо на дрібні шматочки ножем. Додаємо в чашу часник і перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» на десять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку приладу – страва готова. В рецепті не використовується сіль, так як соєвого соусу виявляється достатньо. Для аромату готову печінку можна злегка присипати свіжомеленим чорним перцем.

Подаємо курячу печінку з цибулею в гарячому або теплому вигляді разом будь-яким гарніром. При подачі доречно додати овочі і зелень.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в мультиварці