Печінка буде ще більш соковитою, якщо не смажити її на сковороді, а приготувати в банку. Так, це не помилка! Саме у банку разом з цибулею і яблуками. В результаті печінка готова просто тане у роті.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Куряча печінка – 350 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Яблука – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Підготувати курячу печінку з яблуками і цибулею в банку в духовці легко! Курячу печінку помийте, видаліть прожилки і згустки крові, наріжте.

Складіть печінка в миску, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

Яблука наріжте часточками, цибулю – тонкими кільцями.

Підготуйте літрову банку, складіть в неї цибулю, яблука і печінка шарами.

Почніть з шару з лука, потім яблука і печінку. Повторюйте такий порядок шарів, поки не закінчаться всі інгредієнти.

Банку закрийте фольгою і поставте в холодну духовку. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікайте блюдо 50 хвилин.

В процесі запікання цибуля і яблука будуть виділяти сік, який і послужить маринадом для печінки. Подавайте печінка з гарніром за своїм смаком.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з цибулею в духовці