Печінка буде ще більш соковитою, якщо не смажити її на сковороді, а приготувати в банку. Так, це не помилка! Саме у банку разом з цибулею і яблуками. В результаті печінка готова просто тане у роті.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Куряча печінка – 350 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Яблука – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – 1 щіпка
Процес приготування:
Підготувати курячу печінку з яблуками і цибулею в банку в духовці легко! Курячу печінку помийте, видаліть прожилки і згустки крові, наріжте.
Складіть печінка в миску, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
Яблука наріжте часточками, цибулю – тонкими кільцями.
Підготуйте літрову банку, складіть в неї цибулю, яблука і печінка шарами.
Почніть з шару з лука, потім яблука і печінку. Повторюйте такий порядок шарів, поки не закінчаться всі інгредієнти.
Банку закрийте фольгою і поставте в холодну духовку. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікайте блюдо 50 хвилин.
В процесі запікання цибуля і яблука будуть виділяти сік, який і послужить маринадом для печінки. Подавайте печінка з гарніром за своїм смаком.
Смачного!