Запечені курячі ніжки, як найсмачніша частина курки, є частим гостем на столі у багатьох сім’ях, та й завжди привабливі на будь-якому святковому столі. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати ніжки в незвичайному соусі, приготовленому на основі меду, гірчиці та томатної пасти. Смак і ніжність м’яса визначається часом маринування.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Курячі ніжки – 15 шт.
  • Для соусу: –
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 6 ст. л.
  • Томатна паста – 4 ст. л.

Процес приготування:

Спочатку потрібно підготуйте всі продукти для приготування цієї страви.

В окрему піалу покладіть вказане в рецепті кількість гірчиці, меду, томатної пасти, соєвого соусу і рослинного мала. З допомогою віночка ці інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану.

Курячі ніжки промийте під проточною водою, насухо витріть паперовим рушником і помістіть їх в окремий посуд. Потім ніжки залийте медово-гірчичним маринадом і добре перемішайте. Посуд прикрийте шматочком харчової плівки. Помістіть ніжки в холодне місце на 2-8 годин для маринування. За цей час ніжки в соусі кілька разів перемішайте, щоб вони рівномірно замариновались.

Перед запіканням розігрійте духовку до 180°С. Замариновані ніжки перекладіть у форму для запікання або на застелене папером деко. Запийте ніжки в розігрітій духовці протягом 45-50 хвилин, орієнтуючись на свою духовку.

Запечені курячі ніжки в медово-гірчичному соусі розкладіть на порційні тарілки або одне велике блюдо і можете подати до столу з гарніром і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Курка Курка в медово-гірчичному соусі Курка в медово-соєвому соусі Курка з медом, гірчицею і соєвим соусом