Ситний, наваристий, ароматний курячий суп з сирними галушками. Цей суп і в обід відмінно послужить початком трапези, і на вечерю підійде: тарілка такого гарячого страви домашнього заспокоїть після робочого дня і не перевантажить травну систему. До приготування галушок підійдемо з фантазією: в класичне тісто додамо заздалегідь відварений рис. Це не тільки зробить блюдо в кінцевому підсумку поживніший, але і помітно «прикрасить» галушки. Вони вийдуть більш пухкими, текстурними, але при цьому добре тримає форму.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 300 гр.
- Вода – 0.5 л.
- Морква (для бульйону) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (для бульйону) – 1 головка
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне (для тіста) – 2 ст. л.
- Рис білий – 100 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цибуля порей – 50 – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати курячий суп з сирними галушками? Спочатку варимо бульйон. Для цього промиваємо вибрані частини курки. Якщо є бажання знизити жирність готового супу, шкіру видаляємо. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо. Поміщаємо в каструлю курку, цибулю цілком, лавровий лист і перець чилі. Заливаємо зазначеною кількістю води і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння. Знімаємо пінку, солимо за смаком. Варимо бульйон після закипання впродовж сорока-п’ятдесяти хвилин при повільному кипінні.
Через зазначений час бульйон проціджуємо. Цибулину, лавровий лист і перець чилі викидаємо, курку відкладаємо на тарілку і даємо їй злегка охолонути. Потім відокремлюємо м’ясо від кісток. Чистий бульйон покласти назад в каструлю.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
Закладаємо морквяну стружку в каструлю з бульйоном.
Рис відварюємо заздалегідь в підсоленій воді до повної готовності. До речі, рис може бути як розсипчастий, так і в’язкий – консистенція галушок буде різною, але в будь-якому випадку виходить смачно. Після варіння крупу відкидаємо на друшляк і даємо всій воді повністю стекти. Рісу даємо охолонути.
Поміщаємо рис в миску. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до рису.
Розбиваємо до рису і сиру яйце, всипаємо вказану кількість борошна. Солимо і перчимо за смаком.
Добре змішуємо всі разом, щоб вийшла пов’язана маса.
Цибулі порей ріжемо на дрібні шматочки. Частину цибулі піде на посипання готового супу, а частина додамо безпосередньо в тісто для галушок. Для тіста рекомендуємо брати одну-дві столові ложки подрібненої зелені.
Додаємо нарізану цибулю-порей в тісто, перемішуємо.
Потім кладемо до тесту м’яке вершкове масло і ще раз вимішуємо.
Каструлю з бульйоном з морквою ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо хвилин п’ять. Потім за допомогою двох чайних ложок формуємо невеликого розміру галушки і опускаємо їх в киплячий суп. Слідом опускаємо в суп куряче м’ясо.
Варимо галушки в супі чотири-п’ять хвилин, не більше. Ніжне тісто дуже швидко вариться. В кінці варіння додаємо чорний мелений перець, що залишився подрібнену цибулю-порей, перемішуємо і знімаємо каструлю з плити.
Готовий суп розливаємо по глибоких тарілках і подаємо в гарячому вигляді. Додатково для більшої ситності подаємо свіжий хліб, лаваш, грінки.
Смачного!