Пропонуємо рецепт курячого супу без картоплі. Із складових інгредієнтів тут тільки курка, яйця і галушки. Спеції та зелень для аромату. Важливо, щоб курячий бульйон був насиченим. Для цього використовуємо цілу курку. Ідеально, якщо це буде домашня птиця. Варимо тушку при повільному кипінні, знімаючи утворюється пінку. Галушки і яйця додаємо вже в кінці варіння. Рецепт нескладний, а супчик дуже смачний!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 4 л
  • Курка – 1 кг
  • Яйце (для супу) – 5 шт.
  • Яйце (для галушок) – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 0.75 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати курячий суп з галушками без картоплі. Варимо курячий бульйон. Для цього тушку курки промиваємо, надлишок шкіри і жирові ділянки видаляємо.

Поміщаємо птицю в каструлю, заливаємо її гарячою водою і доводимо до кипіння. Варимо при повільному кипінні протягом години до м’якості курячого м’яса. Додаємо сіль за смаком. Коли буде утворюватися піна на поверхні бульйону, її обов’язково знімаємо шумівкою, щоб зберегти прозорість майбутнього супу. Коли курка звариться, акуратно витягуємо її з каструлі і даємо охолонути, щоб потім видалити кістки.

Окремо ставимо варитися п’ять яєць. Варимо їх круто протягом дванадцяти хвилин. По закінченні варіння заливаємо яйця холодною водою і даємо їм повністю охолонути. Після чого очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками.

Переходимо до приготування галушок. Готувати їх будемо з тіста середньої густоти. Для зручності можна замішувати тісто блендером. У миску кладемо яйця, борошно і дрібку солі. Заглибним блендером пробиваємо всі разом до отримання гладкої однорідної маси.

Тим часом курка охолола, розбираємо її на частини і видаляємо кістки і шкіру. М’ясо ділимо на шматочки.

В киплячий бульйон з допомогою двох чайних ложок опускаємо порції приготованого тесту – формуємо галушки. Після того, як всі галушки будуть опущені в бульйон, перемішуємо суп і додаємо чорний мелений перець. Додаємо нарізані варені яйця. Доводимо до кипіння, варимо півтори-дві хвилини і знімаємо з плити.

У готовий суп додаємо подрібнену петрушку і перемішуємо. Розливаємо суп по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Галушки для супу