Приготувати в домашніх умовах квас із сусла нескладно, спеціальних навичок для цього не потрібно. Використання квасного сусла дозволяє в результаті отримати кисло-солодкий і терпкий напій. Це найкращий напій для спекотної пори! Квас, приготовлений на основі сусла, тонізує, бадьорить і освіжає організм.
Інгредієнти: на 20 порц.
- квасне Сусло – 8 – 10 ст. л.
- Вода – 5 л
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Дріжджі для напоїв – 1 ст. л.
- Ізюм – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати квас з сусла в домашніх умовах? В підходящу ємність наливають необхідну кількість води.
Далі додаємо у воду квасне сусло і розмішуємо.
Після цього додаємо вміст ємності цукровий пісок. Додаючи його, слід рідина активно помішувати.
Відміряємо потрібну кількість дріжджів і всипаємо їх у майбутній квас. Все ретельно перемішуємо.
Накриваємо ємність кришкою і ставимо напій на добу в тепле місце.
Через деякий час готовий квас розливаємо по ємностей, в кінці додаємо в напій трохи родзинок.
Ємності з квасом закриваємо кришками і поміщаємо в холодильник на 4-5 годин, щоб напій набув необхідну міцність і охолодився перед вживанням.
Охолоджений квас, приготовлений на основі квасного сусла, готовий!
Приємного вам апетиту!
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла Квас з родзинками