Домашній квас – це не тільки приємний освіжаючий напій, але і ідеальна основа для справжньої окрошки. Спробуйте квас з цикорію без використання дріжджів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цикорій – 3 ст. л.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Для закваски: –
  • Житній хліб – 5 скибочок
  • Вода кип’ячена – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування квасу з цикорію без дріжджів смачний! Заздалегідь треба приготувати закваску. У скляному або емальованому посуді хліб заливаємо водою і додаємо дві ложки цукру.

Наполягаємо закваску два дні в теплому місці. Після чого проціджуємо, з’єднуємо з холодною кип’яченою водою.

Сюди ж додаємо цукор, родзинки і попередньо залитий теплою водою цикорій. Залишаємо ще на один день.

Після того, як квас буде готовий, його знову проціджуємо і охолоджуємо. Можна пробувати домашній напій!

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас з родзинками