В жаркий літній час хочеться вгамувати спрагу чимось смачним і ароматним. Я хочу поділитися рецептом такого напою. Як тільки стає тепло, я починаю готувати квас на дріжджах з родзинками. Рецепт розрахований на трилітрову банку, але ви можете підлаштувати рецепт під себе.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб – 250 гр.
- Родзинки – 1 жменя
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сухі дріжджі – 3 ч. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати квас на дріжджах з родзинками, житній хліб наріжте скибочками.
На деку рівномірно розподіліть хлібні шматочки, помістіть в розігріту духовку і готуйте при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вони не згоріли.
Готові сухарі вийміть з духовки і повністю остудіть.
Заздалегідь приготуйте окріп, а потім додайте в нього необхідну кількість цукрового піску Ретельно перемішайте і дайте повністю охолонути до кімнатної температури.
Відлийте половину склянки газованої води і додайте в нього необхідну кількість сухих дріжджів. Ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів.
В каструлю з водою додайте остиглі житні сухарі.
Потім влити розчинені дріжджі і акуратно перемішайте. Накрийте чистим сухим рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на добу.
Підготуйте пляшки для квасу. Вимийте і обсушіть їх.
В кожну пляшку додайте родзинки.
Домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею, або злийте прямо через марлю або чисте кухонний рушник.
Проціджений квас розлийте по пляшках і щільно закрутіть кришками. Залиште приблизно на 2 діб при кімнатній температурі. Коли пляшки стануть твердими, це означає, що квас готовий. Готовий квас помістіть в холодильник для охолодження.
Охолоджений квас подавайте на стіл. З таким квасом виходить чудова окрошка.
Приємного насолоди!
Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас на 3 літри