В жаркий літній час хочеться вгамувати спрагу чимось смачним і ароматним. Я хочу поділитися рецептом такого напою. Як тільки стає тепло, я починаю готувати квас на дріжджах з родзинками. Рецепт розрахований на трилітрову банку, але ви можете підлаштувати рецепт під себе.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житній хліб – 250 гр.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сухі дріжджі – 3 ч. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати квас на дріжджах з родзинками, житній хліб наріжте скибочками.

На деку рівномірно розподіліть хлібні шматочки, помістіть в розігріту духовку і готуйте при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вони не згоріли.

Готові сухарі вийміть з духовки і повністю остудіть.

Заздалегідь приготуйте окріп, а потім додайте в нього необхідну кількість цукрового піску Ретельно перемішайте і дайте повністю охолонути до кімнатної температури.

Відлийте половину склянки газованої води і додайте в нього необхідну кількість сухих дріжджів. Ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів.

В каструлю з водою додайте остиглі житні сухарі.

Потім влити розчинені дріжджі і акуратно перемішайте. Накрийте чистим сухим рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на добу.

Підготуйте пляшки для квасу. Вимийте і обсушіть їх.

В кожну пляшку додайте родзинки.

Домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею, або злийте прямо через марлю або чисте кухонний рушник.

Проціджений квас розлийте по пляшках і щільно закрутіть кришками. Залиште приблизно на 2 діб при кімнатній температурі. Коли пляшки стануть твердими, це означає, що квас готовий. Готовий квас помістіть в холодильник для охолодження.

Охолоджений квас подавайте на стіл. З таким квасом виходить чудова окрошка.

Приємного насолоди!

Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас на 3 літри