В приготуванні квасу обов’язково потрібен цукор – він тісно пов’язаний з процесом бродіння. Однак, багато замінюють його медом, і не дарма. Такий напій набуває медові нотки і виходить більш корисним.
Інгредієнти: на 10 л.
- Сік березовий – 10 л
- Мед – 200 гр.
- Свіжі дріжджі – 50 гр.
- Лимон – 3 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування квасу з березового соку з родзинками і медом? Дріжджі кришимо на дрібні шматочки, покласти в миску і заливаємо теплою водою (50-60 мл). Даємо трохи постояти для розчинення і добре перемішуємо.
До отриманої маси додаємо мед і ретельно перемішуємо.
вичавлюємо сік З лимонів, кісточки викидаємо.
Змішуємо березовий сік з дріжджовий масою і лимонним соком. Розливаємо отриману рідину за скляним банкам, прикривають кришками і ставимо в темне місце з кімнатною температурою на три-чотири дні.
Після цього квас пробуємо на смак. Якщо все влаштовує, готовий напій проціджують і прибираємо на зберігання в холодильник. Якщо недостатньо різкості, залишаємо бродити далі.
Смачного!