В приготуванні квасу обов’язково потрібен цукор – він тісно пов’язаний з процесом бродіння. Однак, багато замінюють його медом, і не дарма. Такий напій набуває медові нотки і виходить більш корисним.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Сік березовий – 10 л
  • Мед – 200 гр.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Лимон – 3 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування квасу з березового соку з родзинками і медом? Дріжджі кришимо на дрібні шматочки, покласти в миску і заливаємо теплою водою (50-60 мл). Даємо трохи постояти для розчинення і добре перемішуємо.

До отриманої маси додаємо мед і ретельно перемішуємо.

вичавлюємо сік З лимонів, кісточки викидаємо.

Змішуємо березовий сік з дріжджовий масою і лимонним соком. Розливаємо отриману рідину за скляним банкам, прикривають кришками і ставимо в темне місце з кімнатною температурою на три-чотири дні.

Після цього квас пробуємо на смак. Якщо все влаштовує, готовий напій проціджують і прибираємо на зберігання в холодильник. Якщо недостатньо різкості, залишаємо бродити далі.

Смачного!

Березовий сік з лимоном Квас з березового соку з лимоном Квас з березового соку з медом Квас з березового соку у банках Квас на дріжджах