Пропонуємо вам ще один варіант приготування квасу з цикорію. Сьогодні ми додамо в квас трохи сухарів з житнього хліба. В результаті ми отримаємо відмінний насичений смак квасу, житні сухарі додадуть йому приємний аромат житнього. Також для приготування ми будемо використовувати готову суміш для приготування квасу, яка полегшить для нас процедуру. Процес приготування квасу досить тривалий і трудомісткий, але готовий продукт повністю виправдовує витрачений час.


Інгредієнти: на 10 л.

  • квасне Сусло – 7 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Цикорій – 2 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 10 л
  • Сухарі житні – 10 – 20 гр.
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з цикорію в домашніх умовах. Приготування квасу почнемо з закваски. У ємності змішуємо 3 ст. л. суміші для квасу, 2 гр. сухих дріжджів і 4 ст. л. цукру, додаємо жменю родзинок. Перемішуємо сухі інгредієнти і додаємо до них 3 літри теплої води.

Переливаємо закваску в банку, накриваємо її тканиною або марлею і залишаємо бродити в теплому місці на 2 діб.

Після закінчення часу воду з банки зливаємо, а залишився осад – це і є закваска. До заквасці додаємо 2 ст. л. сухої суміші і 2 ст. л. цукру, заливаємо вміст 3 літрами теплої води і знову залишаємо суміш бродити на 2 діб.

На останньому етапі знову зливаємо воду з закваски, додаємо решту сухі інгредієнти і воду, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 3 доби.

Після закінчення часу квас пройшов всі стадії бродіння, настоявся на заквасці і повністю готовий до вживання. Проціджуємо рідина через сито, закваска нам більше не знадобиться.

Готовий квас охолоджуємо в холодильнику 1-2 години і подаємо на стіл.

Квас з квасного сусла Квас з родзинками Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах