Якщо додати до березового соку сушені яблука, можна отримати освіжаючий фруктовий квас. Додатково для забезпечення бродіння кладемо також цукор і родзинки. Якщо у вас велика кількість березового соку, зручно готувати квас в об’ємній бочці.
Інгредієнти: на 55 л.
- березовий Сік – 50 л.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Родзинки – 1 кг
- Сушені яблука – 2 кг
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з березового соку з сушеними яблуками. У бочку наливаємо березовий сік. Розчиняємо в ньому цукровий пісок. Додаємо промитий ізюм і сушені яблука.
Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці (на сонце, поруч з батареєю) на чотири-п’ять днів.
після цього строку дня квас можна пробувати. Якщо напій влаштовує за смаком і насиченості, прибираємо сухофрукти з квасу (зручно це робити великий шумівкою або невеликим друшляком) і проціджуємо напій з харчових ємкостей.
Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце – холодильник, погріб. Подаємо в холодному вигляді.
Смачного!