Якщо додати до березового соку сушені яблука, можна отримати освіжаючий фруктовий квас. Додатково для забезпечення бродіння кладемо також цукор і родзинки. Якщо у вас велика кількість березового соку, зручно готувати квас в об’ємній бочці.


Інгредієнти: на 55 л.

  • березовий Сік – 50 л.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Родзинки – 1 кг
  • Сушені яблука – 2 кг

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з березового соку з сушеними яблуками. У бочку наливаємо березовий сік. Розчиняємо в ньому цукровий пісок. Додаємо промитий ізюм і сушені яблука.

Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці (на сонце, поруч з батареєю) на чотири-п’ять днів.

після цього строку дня квас можна пробувати. Якщо напій влаштовує за смаком і насиченості, прибираємо сухофрукти з квасу (зручно це робити великий шумівкою або невеликим друшляком) і проціджуємо напій з харчових ємкостей.

Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце – холодильник, погріб. Подаємо в холодному вигляді.

Смачного!

Березовий сік з сухофруктами Квас без дріжджів Квас з березового соку Квас з березового соку з сушеними яблуками Квас з родзинками