Як смачний варіант приготування квасу з березового соку буде рецепт з ячменем і родзинками. Самим складним моментом у цьому способі є придбання хорошого ячмінного зерна, адже у звичайних магазинах його немає, а тільки в спеціалізованих. Якщо ви роздобули ячмінь, то такий квас можете приготувати в будь-який час з консервованого домашнього березового соку. Ячмінь прим’ято обсмажувати, але в цьому рецепті смажити його не будемо і квас у нас буде білим. Крім смачного напою, у вас буде відмінна основа для окрошки.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Сік березовий – 2.5 л.
- Ячмінь – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Родзинки – 10 гр.
Процес приготування:
Рецепт квасу з березового соку з ячменем і родзинками простий у приготуванні! Зерна ячменю насипте в окремий посуд і кілька разів промийте холодною водою.
Потім промитий ячмінь перекладіть в чисту скляну банку.
Потім банку насипте цукор і покладіть родзинки, не промиваючи його.
Налийте в банку до цих інгредієнтів березовий сік і ложкою перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Банку прикрийте чистою серветкою або нещільної кришкою і на 4 дні поставте її в теплому місці, можна на підвіконні на сонечку. За цей час квас почне бродити, в ньому з’являться дрібні бульбашки повітря і зміниться колір.
Після закінчення цього часу квас процідіть через марлю в окремий посуд. Залишився ячмінне сусло можете протягом місяця зберігати в холодильнику і повторно готувати на ньому березовий квас. На цьому суслі квас буває готовий вже через 1-2 дні.
Приготований квас з березового соку з ячменем і родзинками подавайте до столу тільки охолодженим.
Готуйте і пийте з задоволенням!