Білий квас на житньому борошні готується дуже просто і швидко, а добре він тим, що його корисно пити. Крім того, з білого квасу виходить прекрасна окрошка. Домашній квас набагато корисніше і апетитніше покупного, його можна давати дітям і не переживати за травлення.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Вода – 6 л.
  • Житнє борошно обдирне – 0,6 кг
  • Закваска – за смаком

Процес приготування:

Рецепт білого квасу житнього борошна гранично простий! Для початку візьміть три літри чистої води, краще всього артезіанської і налийте в об’ємну каструлю. Воду доведіть до кипіння.

Всипте в киплячу воду житнє борошно і почніть перемішувати.

Коли добре перемішайте основу, потрібно залишити її на охолодження приблизно на десять годин.

В остиглу приблизно до 36-38 градусів основу потрібно ввести хлібну закваску. Якщо у вас не виявилося закваски, то замінити її можна жменькою немитого родзинок і парою ложок натурального меду. Суміш слід залишити на добу.

вже забродившую суміш інгредієнтів додайте воду, щоб зробити її не такою густою. Також можете досипати цукру за смаком.

ще Через дванадцять годин ви можете злити готовий квас і прибрати його в холодильник. Результаті у вас залишиться гуща, яку можна знову розбавити цукром і водою і варити ще квасу – процес практично нескінченний!

Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна