Апетитний хлібний квас краще всього готувати самостійно, а не купувати в магазині. Коли ви хоч один раз приготуєте домашній квас, різниця стане очевидною. Готовий він буде приблизно через три-чотири дні, так як дріжджів у складі немає.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житній хліб (Бородинський) – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати квас з бородінського хліба з родзинками, візьміть чорний хліб і наріжте його на кубики.

Застеліть деко пекарської папером і покладіть кубики хліба рівним шаром на ній.

Приберіть деко з хлібом в духовку та підсушіть. Досить буде температури близько ста градусів, щоб сухарики зарумянивались поступово.

Перемістіть хлібні сухарики в будь-яку зручну посудину і остудіть їх.

Додати добре промитий ізюм до сухарів, що допоможе швидше заграти вашому квасу і додасть приємний смак і аромат готового напою.

Всипте цукровий пісок і перемішайте інгредієнти.

Перетягніть інгредієнти в бутель або чисту трилітрову банку.

Влийте воду (обов’язково кип’ячену) в банку з сухарями родзинками і цукром, перемішайте і залиште на кілька днів настоюватися.

Апетитний квас подавайте в охолодженому вигляді і обов’язково зберігайте в холодильнику!

Квас без дріжджів Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками