Апетитний хлібний квас краще всього готувати самостійно, а не купувати в магазині. Коли ви хоч один раз приготуєте домашній квас, різниця стане очевидною. Готовий він буде приблизно через три-чотири дні, так як дріжджів у складі немає.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб (Бородинський) – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати квас з бородінського хліба з родзинками, візьміть чорний хліб і наріжте його на кубики.
Застеліть деко пекарської папером і покладіть кубики хліба рівним шаром на ній.
Приберіть деко з хлібом в духовку та підсушіть. Досить буде температури близько ста градусів, щоб сухарики зарумянивались поступово.
Перемістіть хлібні сухарики в будь-яку зручну посудину і остудіть їх.
Додати добре промитий ізюм до сухарів, що допоможе швидше заграти вашому квасу і додасть приємний смак і аромат готового напою.
Всипте цукровий пісок і перемішайте інгредієнти.
Перетягніть інгредієнти в бутель або чисту трилітрову банку.
Влийте воду (обов’язково кип’ячену) в банку з сухарями родзинками і цукром, перемішайте і залиште на кілька днів настоюватися.
Апетитний квас подавайте в охолодженому вигляді і обов’язково зберігайте в холодильнику!
Квас без дріжджів Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками