Квас з цикорію по цьому рецепту готується дуже швидко, а за смаком – точь-в-точь як бочковий квас! Раніше, такий напій можна було влітку купити на кожному розі. Тільки саморобний домашній квас навіть порівнювати не варто з покупним, адже він набагато корисніше і смачніше, коли приготований з турботою.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вода кип’ячена – 5 л.
  • Цукор-пісок – 0,3 кг
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Цикорій (розчинний) – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.

Процес приготування:

Як приготувати квас з цикорію як з бочки? Виберіть відповідну посудину для квасу, в якій буде настоюватися напій. Найсмачніше виходить квас в скляних банках, але можна взяти каструлю або бутель.

Всі сухі інгредієнти всипте в ємність, після чого додайте половину всієї води (середньої температури) і гарненько перемішайте.

Поступово додайте воду, що залишилася в тару з закваскою, перемішуючи інгредієнти. Ретельно перемішайте ваш майбутній квас, коли з’єднайте всі інгредієнти і додасте всю воду.

Після цього перемістіть в заготовку у спекотне місце – наприклад, на сонячну лоджію. У більш прохолодних умовах процес приготування затягнеться. Тару з квасом нічим накривати не потрібно, просто залиште її в теплі (не менше 20 градусів).

Через, приблизно, три години ваш квас готовий. Перемістіть ємність з квасом в холодильник і тримати його там.

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах