Домашній квас з цикорію з м’ятою – смачний освіжаючий напій, з приголомшливим ароматом. Для того, щоб зробити його ще апетитніше, можна додати трохи меду або хрону. Виходить неймовірно!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вода – 5 л
  • Цикорій – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • М’ята свіжа – 10 шт.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з цикорію і м’яти. У холодній воді розмішуємо цукор і цикорій.

Додаємо м’яту і лимонну кислоту.

Ставимо на вогонь і гріємо, не доводячи до кипіння.

Даємо масі охолонути приблизно до 30-35 гр., засипаємо дріжджі і розмішуємо так, щоб не було грудочок. Якщо температура буде вищою, то не піде процес бродіння і квас не вийти.

Ставимо квас в тепле місце і залишаємо на 12 годин. Проціджуємо і залишаємо в холодильнику.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах