Квас з вівса – смачний освіжаючий напій, що містить у собі велику кількість корисних речовин. Крім освіжаючого і тамує спрагу ефекту, квас з вівса відмінно тонізує організм. Щоб приготувати його в домашніх умовах, необхідний мінімальний набір інгредієнтів, найважливіший і основний з яких – неочищений овес.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Овес (цілісний неочищений) – 1 – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Вода – 6 л.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з вівса в домашніх умовах? Неочищений овес ретельно промиваємо під проточною водою. Дана процедура необхідна, щоб змити з нього крохмаль. Підготовлені зерна поміщаємо в посудину, яку попередньо слід вимити або за бажанням простерилізувати.
Далі вливаємо в ємність воду (3 л), не доливаючи до самого горлечка приблизно 5-7 див. Додаємо до решти інгредієнтів цукровий пісок (5 ст. л.) і все перемішуємо.
Банку необхідно накрити рушником або марлею і залишити в такому вигляді бродити при кімнатній температурі на 2-3 доби. В ході бродіння перемішувати квас немає необхідності.
Через деякий час рідину з банки, по запаху нагадує квас, слід злити, а ємність наповнити таким же об’ємом води і цукрового піску. Залишаємо квас блукати знову на 2-3 доби при кімнатній температурі.
Після другого бродіння напій вийде світліше, ніж у перший раз, і буде готовий до вживання. Слід зазначити, що використовувати таким чином овес для приготування квасу можна до 7 разів, це ніяк не вплине на смак готового напою.
Приємного апетиту!
Вівсяний квас Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах