Варіантів приготування житньої закваски величезна безліч. Цей рецепт на думку пекарів найбільш зручний для використання у домашніх умовах. Тісто на такий заквасці добре росте, а хліб в духовці виходить повітряним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Житнє обдирне борошно – 400 гр.
  • Вода тепла – 500 мл

Процес приготування:

Як почати готувати житню закваску для хліба в духовці? У перший день змішайте 150 мілілітрів води і 100 грам борошна. Миску накрийте чистим рушником і залиште в тепле місце.

наступного дня закваска трохи виросте в об’ємі і почне пузиритися. Додайте 100 мілілітрів води і 100 грам борошна, добре перемішайте. Знову накрийте і поставте в тепле місце.

На третій день влийте в закваску 150 мілілітрів води і всипте 100 грам борошна, перемішайте і поверніть в тепле місце.

На четвертий день закваска буде поводитися дуже активно, з’являться бульбашки і запах стане сильнішою. Знову влийте 100 мілілітрів води і додайте 100 грам борошна. Змішайте закваску і поставте в тепле місце.

П’ятий день. Закваска готова, вона підросла і має кислий дріжджовий запах, можна пекти хліб.

Смачного!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із житнього борошна Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах