Домашній квас з вівсяної крупи дуже легкий і швидкий у приготуванні. Корисний напій відмінно вгамовує спрагу в жарку погоду, а за смаком не поступається своїм магазинним конкурентам.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вівсяна крупа – 1 склянка
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Родзинки – 30 гр.
- Вода кип’ячена – 3 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати квас з вівсяної крупи. Для домашнього класу необхідно використовувати саме вівсяну крупу, а не пластівці.
Перед приготуванням овес ретельно промиваємо під холодною водою.
Чисту крупу кладемо на дно трилітрової банки, сюди ж відправляємо родзинки, засипаємо цукром і заливаємо прохолодною кип’яченою водою.
Накриваємо горлечко серветкою і виставляємо на вікно. Банку повинна потрапляти під сонячні промені. Залишаємо її на 3-4 дні.
Через кілька днів квас готовий. Його слід процідити і перелити в інший посуд. Наприклад, у пляшку.
Відправляємо його охолоджуватися і можна пробувати. Залишки вівса в банку можна використовувати ще до 4 разів. Знадобиться лише наливати воду і додавати цукор.
Вівсяний квас Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з родзинками