Домашній квас з вівсяної крупи дуже легкий і швидкий у приготуванні. Корисний напій відмінно вгамовує спрагу в жарку погоду, а за смаком не поступається своїм магазинним конкурентам.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вівсяна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Вода кип’ячена – 3 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати квас з вівсяної крупи. Для домашнього класу необхідно використовувати саме вівсяну крупу, а не пластівці.

Перед приготуванням овес ретельно промиваємо під холодною водою.

Чисту крупу кладемо на дно трилітрової банки, сюди ж відправляємо родзинки, засипаємо цукром і заливаємо прохолодною кип’яченою водою.

Накриваємо горлечко серветкою і виставляємо на вікно. Банку повинна потрапляти під сонячні промені. Залишаємо її на 3-4 дні.

Через кілька днів квас готовий. Його слід процідити і перелити в інший посуд. Наприклад, у пляшку.

Відправляємо його охолоджуватися і можна пробувати. Залишки вівса в банку можна використовувати ще до 4 разів. Знадобиться лише наливати воду і додавати цукор.

Вівсяний квас Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з родзинками