Квас з м’ятою – це неймовірно ароматний, освіжаючий напій, який обов’язково потрібно приготувати вдома! Робимо його на дріжджової закваски, додаємо трохи родзинок і витримуємо в теплі кілька днів. Все дуже просто і шалено смачно!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Житнє обдирне борошно – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 900 гр.
  • Сухі дріжджі – 0,5 пакетів
  • Вода – 2,5 л
  • М’ята свіжа – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати квас з житнього борошна з м’ятою просто! Для початку приготуємо закваску для майбутнього квасу. Її краще всього робити на пшеничному борошні. Розмішуємо півсклянки борошна 1,5 ст. води, так, щоб не утворювалося грудочок. Потім додаємо сухі дріжджі половину склянки цукру. Розмішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 1-1,5 дня.

Тепер розмішуємо житнє борошно в охолодженої кип’яченої води. По густоті маса повинна бути схожа на вершки. Якщо маса надто густа, додайте трохи більше води. Додаємо чисті листочки м’яти і розмішуємо.

Після цього розчиняємо цукровий пісок в 1 л. води. І вводимо її в житнє масу, а також додаємо закваску і родзинки.

Накриваємо каструлю з квасом і ставимо в тепле місце на 2 доби. Після цього квас проціджують і ставимо в холодильник.

Порада: залиште гущу і трохи напою для наступного разу. Квас на такій основі виходить ще смачніше, ніж на заквасці! У готовий квас також можете додати мед або хрін.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна Квас з родзинками Квас на сухих дріжджах