Домашні напої завжди смачніше і корисніше магазинних. Чому б не приготувати охолоджуючий квас з житньої закваски. Процес готування хоч і довгий, але зате дуже простий і зрозумілий.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 3 л
- Житня закваска – 1 склянка
- квасне Сусло – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Рецепт квасу з житньої закваски гранично простий! Для квасу закваска повинна бути зрілою з бульбашками. Її можна купити готову в магазині.
В суху і чисту трилітрову банку наливаємо один стакан готової житньої закваски.
На закваску виливаємо півсклянки готового квасного сусла. Його також необхідно заздалегідь придбати.
Тепер висипаємо в банку склянку цукру. З такою кількістю квас вийде помірно солодким.
Заливаємо вміст теплою кип’яченою водою, але не киплячою і не занадто гарячою.
Накриваємо банку серветкою і відправляємо для бродіння в тепле місце. Якщо на вулиці є сонце, то краще поставити на підвіконня.
Квас слід наполягати дві доби. Після чого напій слід процідити і охолодити.
Подаємо домашній квас на житній заквасці в охолодженому вигляді. Готово!
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла