Домашні напої завжди смачніше і корисніше магазинних. Чому б не приготувати охолоджуючий квас з житньої закваски. Процес готування хоч і довгий, але зате дуже простий і зрозумілий.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 3 л
  • Житня закваска – 1 склянка
  • квасне Сусло – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Рецепт квасу з житньої закваски гранично простий! Для квасу закваска повинна бути зрілою з бульбашками. Її можна купити готову в магазині.

В суху і чисту трилітрову банку наливаємо один стакан готової житньої закваски.

На закваску виливаємо півсклянки готового квасного сусла. Його також необхідно заздалегідь придбати.

Тепер висипаємо в банку склянку цукру. З такою кількістю квас вийде помірно солодким.

Заливаємо вміст теплою кип’яченою водою, але не киплячою і не занадто гарячою.

Накриваємо банку серветкою і відправляємо для бродіння в тепле місце. Якщо на вулиці є сонце, то краще поставити на підвіконня.

Квас слід наполягати дві доби. Після чого напій слід процідити і охолодити.

Подаємо домашній квас на житній заквасці в охолодженому вигляді. Готово!

Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла