Натуральне квашення капусти вимагає часу: процес бродіння повинен пройти всі свої етапи, щоб продукт вийшов смачним. Що робити, якщо похрумтіти квашеною капустою хочеться, але чекати кілька днів завершення квашення бажання немає? Підемо іншим шляхом і «прискоримо» приготування капусти оцтом. Такий метод поступається по корисності класичного способу, але дозволяє приготувати хрустку соковиту капусту в найкоротші терміни.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морква – 200 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець запашний – 2-3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати квашену капусту в банку на 1 літр швидкого приготування. Качан капусти промиваємо, обсушуємо, знімаємо верхні пошкоджені листя. Качан вирізам. Шаткуємо капусту максимально тонко.
Моркву промиваємо, обсушуємо, очищаємо. Натираємо коренеплід на тертці.
В підходящий посуд (емальована миска, скляна ємність) поміщаємо капусту з морквою. Перемішуємо руками.
Для приготування розсолу в каструлю покласти сіль, цукровий пісок, вливаємо олію, оцет і воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим розсолом капусту. Кладемо лавровий лист і горошини запашного перцю. Накриваємо капусту плоскою тарілкою догори дном і встановлюємо зверху гніт.
Залишаємо капусту під гнітом в розсолі при кімнатній температурі на добу. Після закінчення цього терміну капуста вже буде готова до вживання. Її можна перекласти разом з розсолом у скляну банку для зручності і прибрати в холодильник.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією