Капуста, замаринована великими шматками, відрізняється своїм смаком від капусти, нашаткованої соломкою. Вона виходить більш хрусткою і соковитою, але вимагає більшого часу для маринування. Готують її в 3-літровій банці, що дозволяє укласти шматки досить щільно і процес відбувається швидше. Капусту доповнюють морквою і часником, і укладають пошарово, а заправляють перед їжею. Маринуємо капусту швидким способом, тобто заливкою гарячим маринадом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Для маринаду: ( ) –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з морквою великими шматками швидкого приготування? Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для маринування капусти у вказаній в рецепті кількості. З качана капусти зняти зовнішні листя. Почистити моркву і часникові зубки. 3-літрову банку помити і висушити.

Капусту нарізати гострим ножем на великі шматки, щоб вони вільно пройшли через горлечко банки. Моркву подрібнити на крупній тертці. У банку укласти кілька капустяних шматків.

Поверх капусти укласти шар тертої моркви і через землянку, додати 2 зубчики часнику.

Потім укласти ще два шари капусти, переклавши їх морквою і часником. Верхнім шаром має бути морква. Кожен шар добре утрамбувати дерев’яною качалкою.

В окремій каструлі зварити маринад з вказаного в рецепті кількості води, цукру і солі. У киплячий маринад налити оцет, перемішати і вимкнути вогонь.

Киплячим маринадом залити овочі в банку. Якщо його недостатньо, то долити окропу до самого верху банки. Залишити банку з капустою на 12 годин при домашньої температурі і, не закриваючи кришкою. Вантаж зверху розміщувати не потрібно, так як банку за своєю формою утримає капусту від спливання.

Потім капусту накрити пластмасовою кришкою і переставити в холодильник. Через 12 годин маринована капуста буде готова і її можна, нарізавши невеликими шматочками і заправивши олією, подавати до столу. Така капуста може зберігатися в холодильнику протягом місяця.

Вдалих і смачних заготовок!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом і часником