Ароматний, ситний лагман без редьки з яловичини – краща страва для сімейного столу. Тушковані овочі і пряні спеції відмінно доповнюють основні інгредієнти і роблю блюдо справжнім шедевром!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Молоко коров’яче – 130 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0, 5 ч. л.
  • Борошно пшенична – 270 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для начинки: –
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

Як приготувати лагман без редьки з яловичини? Борошно просіваємо через ситечко, додаємо в неї воду і сіль. Ретельно перемішуємо, замішуючи густе, еластичне тісто.

Тепер розкачуємо тісто досить тонким шаром. Нарізаємо його смужками завширшки близько 8 див.

Воду, ставимо на вогонь, доводимо її до кипіння і додаємо бульйон. Тепер відварюємо локшину 2-3 хв. Зливаємо бульйон через ситечко в каструлю. А локшині даємо охолонути.

Яловичину промиваємо, якщо є прожилки і плівка видаляємо ножем і потім нарізаємо шматочками середнього розміру.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо його півкільцями.

А моркву краще натерти на крупну тертку.

Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Також ріжемо очищену картоплю.

Перці також миємо, розрізаємо на половинки і вичищаємо від насіння, потім ріжемо його смужками.

Часник чистимо і пропускаємо через прес.

Зелень промиваємо, даємо їй підсохнути і подрібнюємо ножем.

Тепер розігріваємо сковороду змащену рослинним маслом, викладаємо шматочки яловичини, солимо і приправляємо її перцем. Обсмажуємо яловичину до легкого рум’янцю 5-7 хв, потім додаємо цибулю і моркву. Смажимо ще 10 хв. і ввозимо перець і помідори. Продовжуємо смажити 7 хв.

Тепер перекладаємо засмажку в каструлю з бульйоном, доводимо до кипіння, додаємо картоплю, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Вогонь зменшуємо і тушкуємо страву під кришкою близько півгодини. В кінці додаємо часник і зелень петрушки.

В кожну порцію кладемо локшину.

Можна подавати до столу! Приємного апетиту!

Лагман Лагман з картошкой