Ароматний, ситний лагман без редьки з яловичини – краща страва для сімейного столу. Тушковані овочі і пряні спеції відмінно доповнюють основні інгредієнти і роблю блюдо справжнім шедевром!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Молоко коров’яче – 130 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0, 5 ч. л.
- Борошно пшенична – 270 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Для начинки: –
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сіль – за смаком
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
Як приготувати лагман без редьки з яловичини? Борошно просіваємо через ситечко, додаємо в неї воду і сіль. Ретельно перемішуємо, замішуючи густе, еластичне тісто.
Тепер розкачуємо тісто досить тонким шаром. Нарізаємо його смужками завширшки близько 8 див.
Воду, ставимо на вогонь, доводимо її до кипіння і додаємо бульйон. Тепер відварюємо локшину 2-3 хв. Зливаємо бульйон через ситечко в каструлю. А локшині даємо охолонути.
Яловичину промиваємо, якщо є прожилки і плівка видаляємо ножем і потім нарізаємо шматочками середнього розміру.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо його півкільцями.
А моркву краще натерти на крупну тертку.
Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Також ріжемо очищену картоплю.
Перці також миємо, розрізаємо на половинки і вичищаємо від насіння, потім ріжемо його смужками.
Часник чистимо і пропускаємо через прес.
Зелень промиваємо, даємо їй підсохнути і подрібнюємо ножем.
Тепер розігріваємо сковороду змащену рослинним маслом, викладаємо шматочки яловичини, солимо і приправляємо її перцем. Обсмажуємо яловичину до легкого рум’янцю 5-7 хв, потім додаємо цибулю і моркву. Смажимо ще 10 хв. і ввозимо перець і помідори. Продовжуємо смажити 7 хв.
Тепер перекладаємо засмажку в каструлю з бульйоном, доводимо до кипіння, додаємо картоплю, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Вогонь зменшуємо і тушкуємо страву під кришкою близько півгодини. В кінці додаємо часник і зелень петрушки.
В кожну порцію кладемо локшину.
Можна подавати до столу! Приємного апетиту!
Лагман Лагман з картошкой