Для приготування лазаньї використовуйте жароміцний посуд з високими бортиками, висота бортиків залежить від кількості шарів лазаньї, що ви будете робити. Уважно вивчайте інструкцію на упаковці листів лазаньї, іноді вони вимагають попередньої варіння.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 9 – 10 шт.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Біле сухе вино – 70 мл
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Базилік свіжий – за смаком
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Сир – 150 – 200 гр.
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью без соусу бешамель, на розігріту сковорідку влийте соняшникову олію, викладіть фарші. Коли м’ясо схопиться, додайте подрібнений часник, посоліть і приправте за смаком. Влийте вино, перемішайте, тушкуйте 3-4 хвилини.
Цибулину наріжте півкільцями. Обсмажте на розігрітій сковороді до прозорості. Моркву натріть на тертці, додайте її на сковороду до цибулі, смажте до м’якості моркви. Помідори дрібно наріжте і покладіть в сковорідку, тушкуйте овочі під кришкою 7-10 хвилин, в кінці додати сушений базилік.
Сир натріть на крупній тертці.
Форму для лазаньї змастіть маслом. На дно покладіть кілька аркушів тесту так, щоб вони покрили дно. Зверху покладіть половину м’ясної та овочевої начинки, посипте тертим сиром. Зробіть ще одну прошарок з тіста і начинки. Накрийте все листами лазаньї, посипте тертим сиром.
Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте лазанью 25-30 хвилин.
Готову лазанью дістаньте з духовки, трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья