Страва італійської кухні – лазанья з фаршем з соусом бешамель зазвичай подобається всім, причому з самого першого разу. Готується воно просто, легко і не вимагає якихось надприродних кулінарних навичок від кухарів, що й не дивно, адже коли-то лазанью могла зварганити будь-яка італійська селянка в домашній печі. Важливі переваги лазаньї – це ситність і ніжний, вершково-м’ясний смак. Обов’язково приготуйте лазанью і ви!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Фарш м’ясний – 0.8 – 1 кг
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Сир – 200 гр.
- Листи лазаньї – 1 – 2 пакета
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: (Бешамель) –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лазаньї з фаршем і соусом бешамель? Цибулю очистіть, дрібно нарубаєте і обсмажте на сковорідці до рум’яного кольору.
Моркву очистіть, натріть дрібно і додати до цибулі, обсмажте всі разом і тушкуйте кілька хвилин.
Потім разом з овочами і обсмажте фарш.
Томати без шкірки натріть на тертці, додайте в ту ж сковорідку, підсолити, приправте перцем і тушкуйте під кришкою не менше 10 хвилин.
Нагрійте в жаропрочном сотейнику або казанку вершкове масло, щоб приготувати соус.
До масла додайте борошно і помішуйте, щоб обсмажити трохи.
Введіть молоко тонким струменем, весь час помішуючи, потім підсолити. Уваривайте соус до густоти сметани.
Відваріть листи лазаньї, дотримуючись інструкції на їх упаковці. Форму для випічки змастіть трохи маслом, викладіть кілька листів лазаньї на дно.
На листи тіста викладіть фарш, полийте все половиною соусу, присипте половиною тертого сиру.
Накрийте все листами лазаньї, додайте залишився фарш і сир, змастіть соусом, що залишився.
духовку розігрійте до 180 градусів, печіть лазанью, поки не утвориться рум’яна кірочка. Гаряче блюдо подавайте до столу.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья