Лазанья з лаваша в мультиварці зможе порадувати вас легкістю приготування і прекрасним смаком. Просочені листки лаваша виходять дуже ніжними, а начинка соковитою і ароматною. Якщо гості вже майже на порозі, а у вас немає гарячої страви, то цей рецепт для вашого випадку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 130 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Кріп – 30 гр.
  • Масло вершкове – 1.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 600 мл
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лазаньї з лаваша в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім нагріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо в неї нарізану цибулю, обсмажуємо до рум’яного кольору.

Далі до цибулі додаємо фарш і сіль, все перемішуємо і смажимо, поки м’ясо не придбає сірий колір – буде готово.

Помідори подрібнюємо в блендері і після цього відправляємо в сковороду до м’яса.

Для яскравого кольору та насиченого смаку додаємо в м’ясо пару ложок кетчупу.

Промиваємо і подрібнюємо кріп, всипаємо його в сковороду до решти інгредієнтів.

Твердий сир подрібнюємо на крупній тертці.

Приготуємо соус. На дно каструлю кладемо вершкове масло. Коли воно розтопиться, додаємо до нього пшеничне борошно. Перемішуємо компоненти і обсмажуємо борошно пару хвилин. Потім поступово вливаємо в каструлю молоко, постійно помішуючи. Додаємо мускатний горіх і перець. Варимо, поки соус не загусне. Потім знімаємо каструлю з вогню.

змащуємо Рослинним маслом чашу мультиварки. Далі викладаємо лист лавашу.

На лаваш викладаємо половину начинки з фаршу, яку заливаємо третьою частиною соусу.

Потім повторюємо шари – лаваш, начинка, соус. Завершальним шаром повинен бути лист лаваша, покритий соусом. Після цього посипаємо блюдо зверху тертим сиром, встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин і готуємо лазанью.

По готовності даємо страві трохи охолонути, потім дістаємо його з чаші мультиварки. Смачна лазанья з лаваша готова до вживання. Розрізаємо блюдо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

класична Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья в мультиварці Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лінива лазанья м'ясна Лазанья