Лазанья в домашніх умовах підійде для любителів італійської кухні. Слідуючи йому, ви правильно приготуєте це м’ясне і ситне блюдо в домашніх умовах. Тісто замішуємо з додаванням сиру. Начинку для лазаньї, або соус болоньєзе, готуємо з свинини, помідорів і спецій. Запікаємо страву під соусом бешамель.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для соусу: (Болоньезе) –
- Свинина – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Орегано – за смаком
- Для соусу: (Бешамель) –
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Масло вершкове – 1.5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 3 склянки
- Мускатний горіх – 1/3 ч. ложки
- Сіль – за смаком
- Для листів: –
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати лазанью в домашніх умовах? Спочатку приготуйте соус болоньєзе. Для цього почистіть цибулю, наріжте її на півкільця і трохи обсмажте на оливковій олії.
Шматок свинячого м’яса перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.
Отриманий фарш перекладіть в сковорідку до смаженій луку і, безперервно помішуючи його лопаткою, обсмажте до рум’яного кольору.
Помідори хрестоподібно надріжте, покладіть в тарілку і на кілька хвилин залийте окропом.
Потім зніміть з них шкірку і помідори подрібніть в пюре за допомогою блендера.
Приготоване томатне пюре перелийте до смаженій фаршу, за своїм смаком додайте сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте протягом 15 хвилин.
Потім приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть в окремій ємності вершкове масло, додайте борошно і ретельно перемішайте віночком. Цю суміш трохи обсмажте.
В обсмажену в маслі борошно порціями влийте молоко, додайте мускат, сіль і, безперервно помішуючи, варіть соус. Варіть його до консистенції густої сметани.
Для приготування листів для лазаньї в миску просійте вказане в рецепті кількість борошна і вбийте до неї яйця. Руками борошно з яйцями перемішайте до стану крихти, а потім перекладіть масу на стіл і завершіть процес замішування тіста.
Приготоване тісто скачайте в кулю, загорніть в шматочок плівки і залиште на 30 хвилин для вистоювання.
Після закінчення цього часу тісто розрізати на 4 шматочки і кожен шматочок розкачати в тонкий лист.
Розкачані листи тесту поріжте на однакові поздовжні смужки.
Тепер можете збирати лазанью. Подрібніть на дрібну тертку шматок пармезану. Візьміть для приготування страви форму з високими бортиками і намажте її соусом бешамель.
У форму укладіть внапуск смужки тесту.
На них тонким шаром розкладіть фарш.
На фарш нанесіть шар соусу бешамель.
Потім все посипте тертим сиром.
В такому ж порядку викладіть та інші шари. Верхнім шаром лазаньї повинен бути сир.
Форму з лазаньєю акуратно накрийте шматочком фольги і на 40 хвилин поставте в духовку, розігріту до 180°С. За 10 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу, щоб страва покрилося рум’яної сирної скоринкою. Приготоване блюдо дістаньте з духовки, трохи остудіть і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья італійська