Лазанья в домашніх умовах підійде для любителів італійської кухні. Слідуючи йому, ви правильно приготуєте це м’ясне і ситне блюдо в домашніх умовах. Тісто замішуємо з додаванням сиру. Начинку для лазаньї, або соус болоньєзе, готуємо з свинини, помідорів і спецій. Запікаємо страву під соусом бешамель.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для соусу: (Болоньезе) –
  • Свинина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Масло вершкове – 1.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 3 склянки
  • Мускатний горіх – 1/3 ч. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Для листів: –
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лазанью в домашніх умовах? Спочатку приготуйте соус болоньєзе. Для цього почистіть цибулю, наріжте її на півкільця і трохи обсмажте на оливковій олії.

Шматок свинячого м’яса перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.

Отриманий фарш перекладіть в сковорідку до смаженій луку і, безперервно помішуючи його лопаткою, обсмажте до рум’яного кольору.

Помідори хрестоподібно надріжте, покладіть в тарілку і на кілька хвилин залийте окропом.

Потім зніміть з них шкірку і помідори подрібніть в пюре за допомогою блендера.

Приготоване томатне пюре перелийте до смаженій фаршу, за своїм смаком додайте сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте протягом 15 хвилин.

Потім приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть в окремій ємності вершкове масло, додайте борошно і ретельно перемішайте віночком. Цю суміш трохи обсмажте.

В обсмажену в маслі борошно порціями влийте молоко, додайте мускат, сіль і, безперервно помішуючи, варіть соус. Варіть його до консистенції густої сметани.

Для приготування листів для лазаньї в миску просійте вказане в рецепті кількість борошна і вбийте до неї яйця. Руками борошно з яйцями перемішайте до стану крихти, а потім перекладіть масу на стіл і завершіть процес замішування тіста.

Приготоване тісто скачайте в кулю, загорніть в шматочок плівки і залиште на 30 хвилин для вистоювання.

Після закінчення цього часу тісто розрізати на 4 шматочки і кожен шматочок розкачати в тонкий лист.

Розкачані листи тесту поріжте на однакові поздовжні смужки.

Тепер можете збирати лазанью. Подрібніть на дрібну тертку шматок пармезану. Візьміть для приготування страви форму з високими бортиками і намажте її соусом бешамель.

У форму укладіть внапуск смужки тесту.

На них тонким шаром розкладіть фарш.

На фарш нанесіть шар соусу бешамель.

Потім все посипте тертим сиром.

В такому ж порядку викладіть та інші шари. Верхнім шаром лазаньї повинен бути сир.

Форму з лазаньєю акуратно накрийте шматочком фольги і на 40 хвилин поставте в духовку, розігріту до 180°С. За 10 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу, щоб страва покрилося рум’яної сирної скоринкою. Приготоване блюдо дістаньте з духовки, трохи остудіть і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья італійська