Смачну лазанью можна приготувати без молока, замінивши соус бешамель вашим улюбленим соусом або ж промазав листи лазаньї м’яким сиром. Виходить дуже соковита і апетитна закуска, яка порадує домочадців і здивує ваших гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 800 гр.
  • Томатний соус – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Сир Рікотта – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Процес приготування:

Готувати лазанью без молока легко! Яловичину промиваємо і подрібнюємо її в м’ясорубці.

Цибулину дрібно ріжемо кубиками.

Розігріваємо сковороду, змащену растительным олією і обсмажуємо цибулю 5-7 хв, потім додаємо фарш, спеції і сіль і все добре перемішуємо. Тримаємо на вогні стільки часу, щоб з яловичини випарувався сік.

Тепер додаємо томатний соус і залишаємо фарш гаситися ще на 15 хв.

Відварюємо листи лазаньї в киплячій воді протягом 10 хв.

Потім виймаємо їх і розкладаємо так, щоб вони не злиплися.

Беремо деко, змащуємо її рослинним маслом і злегка внахлест викладаємо 3 листи лазаньї, потім змащуємо їх м’яким сиром, викладаємо частину фаршу і посипаємо все тертим пармезаном; знову кладемо 3 листи лазаньї і повторюємо процес.

Верх лазаньї рясно посипаємо пармезаном.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо 35 хв.
Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья без соусу Бешамель м'ясна Лазанья