Приголомшливо смачна і дуже поживна лазанья з куркою, шпинатом, грибами і соусом бешамель доведеться дуже до речі недільним вечором, щоб влаштувати вечерю для всієї родини. Якщо щось залишиться, лазанью сміливо можна взяти з собою на наступний день на роботу в якості обіду. Головне добре розігріти, тоді соус розтане і рясно просочить пласти лазаньї.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листи лазаньї – 400 гр.
  • Сир Моцарелла – 230 гр.
  • Сир Пармезан (тертий) – 0.66 ст.
  • Курка (варена) – 400 гр.
  • Шпинат – 200 гр.
  • Гриби – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Пластівці перцю чилі – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мускатний горіх – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати лазанью зі шпинатом. У сковорідці розпустити вершкове масло, всипати борошно. Безупинно розмішуючи віночком, влити частина холодного молока, розмішати, щоб видалити грудочки. За кілька разів додати залишки молока, довести соус до кипіння. Варити 5 хв, поки маса не загусне. Додати сіль, перець, мускатний горіх. Злегка остудити соус, накрити в контакт харчовою плівкою. Вимиті гриби нарізати тонкими скибочками. Почистити цибулю, часник, дрібно їх нашаткувати.

Нагріти глибоку сковороду, влити оливкову олію. Додати часник з цибулею, обсмажувати 5 хв. до м’якого стану. Покласти гриби, обсмажувати ще 7 хв. Усипати пластівці чилі, сіль. Смажити до випаровування всієї вологи, потім покласти вимитий шпинат і готувати ще 4 хв, поки листя не зів’януть.

Варену курку порізати на невеликі шматочки і додати в овочі, перемішати. Прямокутну форму змастити вершковим маслом, розподілити по дну 3 ст. л. соусу, викласти 2-3 пласта лазаньї, щоб вона повністю устилала дно форми. Змастити пасту соусом, викласти пару ложок начинки, шматочки моцарели, присипати частиною пармезану. Повторювати шари, поки не закінчаться всі складові. Завершальний шар лазаньї змастити тонким шаром соусу бешамель, щедро присипати пармезаном.

Накрити форму для випічки з вмістом фольгою, поставити в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хв. Зняти фольгу, готувати ще 20 хв. до утворення золотистої скоринки. Витягнути готову лазанью з духовки, дати постояти 7-10 хв. і злегка охолонути. Порізати на порційні шматочки і подавати.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою м'ясна Лазанья