Вегетаріанська лазанья є тим самим стравою, з яким можна « і в бенкет і в світ». Варто відзначити, що в якості начинки для такої лазаньї можна використовувати не тільки гриби, як у представленому вашій увазі рецепті, але і будь-які інші продукти, які вам до душі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Листи лазаньї – 170 гр.
- Морква – 150 гр.
- Кабачки – 700 гр.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Масло рослинне – 100 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сир Моцарелла – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати лазанью вегетаріанську? Печериці промити під струменем проточної води, нарізати слайсами, потім відправити на сковорідку обсмажуватися на невеликій кількості рослинного масла. За кілька хвилин до готовності гриби потрібно посолити і поперчити.
Миємо та очищаємо від шкірки морква, подрібнюємо соломкою, також відправляємо обсмажуватися на сковорідку. через пару хвилин туди ж відправляємо нарізаний дрібними кубиками кабачок. За кілька хвилин до готовності овочі, посолити, поперчити і додати до них томатну пасту. Потім все перемішати.
Займемося приготуванням соусу. Відправляємо на сковорідку кусочок вершкового масла, після того, як воно повністю розтане, висипаємо на сковорідку дві столові ложки борошна. Постійно помішуємо.
Через кілька хвилин в отриману масу тонкою цівкою вливаємо молоко, не припиняючи її перемішувати.
Коли маса почне закипати, додаємо в неї сіль і спеції і знімаємо з вогню.
Приступаємо до формування самої лазаньї. На дно форми для випікання устеляємо листи лазаньї, змащуємо їх соусом.
Далі викладаємо шар кабачків з морквою, змащуємо його соусом.
Потім викладаємо шар грибів і прикриваємо його листами лазаньї.
Покриваємо цей шар соусом і відправляємо нашу страву випікатися в духовку при температурі 180 градусів на сорок хвилин.
Натираємо на середній тертці сир.
Посипаємо тертим сиром лазанью і даємо сиру розплавитися, відправивши блюдо в духовку ще на десять хвилин.
Кабачки з грибами Кабачки з сиром Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Страви з кабачків