Для мене приготування будь-яких заготовок на зиму найулюбленіша справа. Не стала винятком і кабачкова ікра з майонезом без томатної пасти. Обожнюю кабачкову ікру і користуюся кількома улюбленими рецептами. Така кабачкова ікра часто виручає, коли по-швидкому потрібно перекусити.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кабачкову ікру з майонезом без томатної пасти, вимийте кабачки і моркву, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням у очищених кабачків. Овочі наріжте середнім кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Добре розігрійте Сковороду і налийте рослинного масла, обсмажте цибулю, а потім додайте інші овочі.

Готуйте на середньому вогні приблизно 45 хвилин. Тим часом помідори помийте, обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте дрібним кубиком. За бажанням зніміть шкірку. Через 15 хвилин викладіть до інших овочів і додайте чорний мелений перець, ретельно перемішайте і продовжуйте готувати. Після закінчення часу зніміть з вогню.

Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри. Скориставшись заглибним блендером, овочі подрібніть до однорідної гладкої консистенції. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Перемішайте.

Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте майонез. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи. За 10 хвилин до готовності влийте столовий оцет і перемішайте. Банки вимийте і стерилізуйте в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки з помідорами Кабачкова ікра Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з помідорами Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків