Оладки з кабачків просто і швидко можна приготувати за допомогою блендера. Досить помістити шматочки овочу в чашу подрібнювача, додати інші інгредієнти і натиснути кнопку. У даному рецепті не використовуються яйця, тому такі оладки з кабачків можуть стати частиною пісного меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Каррі – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Готувати оладки з кабачків в блендері легко! Кабачки промиваємо й обсушуємо.

Зрізаємо кінчики з двох сторін. Якщо кабачки зрілі, то знімаємо шкірку і виймаємо насіння.

Мякоть нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру. Якщо кабачки молоді, то очищати шкірку і вийняти насіння немає необхідності – просто нарізаємо їх шматочками.

Нарізані кабачки кладемо в чашу подрібнювача, закриваємо кришку і подрібнюємо до стану грубозернистого пюре.

подрібнені кабачки додаємо всю кількість борошна, яйце, сіль, чорний мелений перець за смаком, каррі за бажанням.

Вимішуємо все віночком або ложкою. Якщо занадто рідка консистенція, то підсипаємо ще борошна.

На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану.

Ложкою викладаємо кабачкове тісто у вигляді оладок невеликого розміру.

Смажимо на середній температурі протягом чотирьох-п’яти хвилин до рум’яної скоринки і перевертаємо тонкої лопаткою на іншу сторону. Продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини.

Таким чином, смажимо оладки з усієї кількості тесту. Готові оладки відразу викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої жирності. Після цього складаємо оладки на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, йогуртовим соусом, майонезом.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків Оладки Оладки з кабачків на сковороді Страви з кабачків