Ще кілька років тому таке блюдо як лазанья багато хто вважав екзотичним. Сьогодні ж це блюдо є в арсеналі практично будь-якої господині. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо приготувати лазанью з куркою і грибами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 9 шт.
- Куряче філе або Курячий фарш – 600 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль морська – за смаком
- Молоко коров’яче – 700 мл
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з куркою і грибами. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібним кубиком, потім обсмажуємо на сковорідці з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
Промиті печериці нарізаємо слайсами, потім обсмажити на сковорідці. За кілька хвилин до готовності гриби солимо і перчимо.
Промиваємо й обсушуємо куряче філе. Після чого нарізаємо м’ясо дрібними кубиками і обсмажуємо протягом десяти хвилин на сковорідці, политої невеликою кількістю рослинного масла.
Підсмажену курку з’єднуємо з цибулею і грибами і тушкуємо все дві хвилини, потім вливаємо в загальну масу сметану і ще через дві хвилини знімаємо з плити.
Займемося соусом. У глибоку ємність відправляємо розтоплене вершкове масло, з’єднуємо його з борошном, потім протягом декількох хвилин обсмажуємо отриману суміш на вогні.
Наступний крок – поступово вводимо в суміш борошна і масла молоко. Всі постійно помішуємо. Коли маса загусне, її потрібно посолити і додати мускатний горіх.
Форму для випікання змащуємо рослинним масло, поливаємо соусом і устеляємо листами для лазаньї.
Поверх листів викладаємо рівно половину начинки.
цей шар Змащуємо соусом і посипаємо сиром.
Повторюємо всі шари.
Відправляємо лазанью в духовку на сорок хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Блюдо готове до подачі.
класична Лазанья Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і грибами