Лазанья з сиром подобається багатьом любителям італійської кухні, які просто обожнюють гармонійне поєднання інгредієнтів в цьому блюді. Варіантів рецепта цього «італійського пирога» сотні, ми пропонуємо традиційний – лазанью з сиром. Страва, приготована за цим рецептом, виходить таким соковитим, м’яким і ароматним, що від нього просто неможливо відірватися.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Шинка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сир Маасдам – 300 гр.
- Сир Гауда – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати лазанью з сиром. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Часник почистити, дрібно нарізати.
Помідори помити, відкласти 3. Решта помідори нарізати невеликими кубиками.
Шинку нарізати маленькими кубиками.
Зелень помити, просушити, дрібно порубати.
Сир маасдам натерти на некрупною тертці.
Також натерти сир гауда.
3 відкладених помідори нарізати кружечками.
Цибулю і часник обсмажити на олії до прозорості.
Додати до цибулі і часнику нарізані кубиками помідори.
Посолити і поперчити масу за смаком.
Додати зелений лук або іншу зелень, перемішати.
Тушкувати до загустіння маси (приблизно 15 хвилин).
Для соусу розтопити в сотейнику вершкове масло.
Додати до маму борошно.
Гарненько перемішати вершкову масу.
Цю масу посолити і поперчити за смаком.
Варити соус до загусання (приблизно 5 хвилин).
У форму для запікання викласти на дно листи лазаньї шаром.
На листи лазаньї викласти ½ томатної суміші.
Половиною шинки рівномірно посипати томатну суміш.
Наступний шар – половина вершкового соусу.
Посипати половиною сиру маасдам.
Викласти листи лазаньї.
Потім відправити другу половину томатної суміші.
Посипати що залишилася шинкою.
Вилити весь вершковий соус.
Посипати сиром маасдам.
Знову викласти наверх листи лазаньї.
Посипати сиром гауда.
Наверх викласти кружечки помідорів.
Запікати лазанью з сиром в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати страву порційно гарячим.
Приємного апетиту!
Лазанья м'ясна Лазанья