Лазанья з лаваша з грибами підійде всім, хто хоче, щоб у нього вдома з’явилася частинка Італії. Такий рецепт спеціально для вас. Завдяки тому, що при приготуванні цієї страви використовується готовий лаваш, самостійно приготувати традиційне блюдо італійської кухні не складе особливих труднощів навіть початківцям кулінарам.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Гриби – 350 гр.
  • Сметана – 400 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування лазаньї з лаваша з грибами. Фарш викладаємо в окрему миску. До нього додаємо очищену від лушпиння і подрібнену цибулину. Все перемішайте.

Отриману масу відправляємо на сковорідку смажитися, поки не утвориться рум’яна кірочка. В кінці у фарш потрібно додати сіль, перець, томатну пасту і ваші улюблені спеції за смаком.

У фарш можна підлити 50 мл води і протушкувати ще хвилин десять.

Гриби необхідно добре промити і нарізати невеликими шматочками. Те ж саме робимо з цибулиною.

Гриби з цибулею відправляємо тушкуватися на сковорідку.

В кінці смаження цибулю і гриби необхідно посолити і поперчити.

В окремій ємності змішайте яйце, сметану, сіль, перець.

Отриману масу ретельно перемішуємо до однорідності.

Твердий сир необхідно натерти на середній тертці.

Приступаємо до збору лазаньї. Відрізаємо шматок лаваша, відповідний розміру форми для запікання і викладаємо подвійним шаром на дно форми.

Поверх лаваша викладаємо половину тушкованої фаршу і рівномірно розподіляємо його по всій площі лаваша.

Фарш змащуємо соусом.

Потім все посипаємо тертим сиром.

І накриваємо все подвійним шаром лаваша.

Поверх лаваша викладаємо гриби з цибулею.

Рясно змащуємо цей шар соусом.

Посипаємо зверху тертим сиром.

Накриваємо форму кришкою і ставимо випікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.

Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з фаршем м'ясна Лазанья