Хочу запропонувати неймовірно смачний рецепт ароматної і соковитою лазаньї з куркою і грибами у вершковому соусі. Таке блюдо можна приготувати на сімейний обід або пригостити близьких на святковому торжестві. Рецепт досить простий результат просто вище всіх очікувань.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе (печене) – 400 гр.
  • Сир Моцарелла – 500 гр.
  • Листи лазаньї – 12 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати лазанью з куркою і грибами у вершковому соусі легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для лазаньї. Куряче філе заздалегідь запікайте в духовці. Також можна використовувати відварене куряче філе.

Готове куряче філе розберіть на невеликі шматочки руками або наріжте середніми за розміром кубиком.

Печериці очистити від шкірки, а потім наріжте тонкими пластинками. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла, потім викладіть підготовлені шампіньйони. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистої скоринки.

Потім додайте куряче м’ясо, ретельно перемішайте і обсмажте ще кілька хвилин.

Потім влийте необхідну кількість вершків, добре перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте до загусання соусу.

Приготуйте соус «Бешамель». В металеву ємність з товстим дном викладіть необхідну кількість вершкового масла, розтопити на середньому вогні, а потім поступово введіть пшеничне борошно, постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Тонкою цівкою влийте необхідну кількість молока і, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання, додайте мускатний горіх, ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Підготуйте форму для запікання. На дно налийте кілька ложок приготованого соусу і рівномірно розподіліть його по всій поверхні форми.

Потім викладіть кілька листів лазаньї.

Наступним шаром викладіть обсмажені гриби з куркою.

Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці. Поверх начинки з курки та грибів викладіть натертий сир, а зверху додайте кілька ложок соусу «Бешамель» і розподіліть по всій поверхні.

Знову викладіть листи лазаньї, потім залишилася начинку, сир і соус «Бешамель». Повторіть шари, поки це буде можливо. Верхнім шаром повинні виявитися листи лазаньї. Змастіть соусом «Бешамель» і присипте сиром. Форму помістіть в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте блюдо до 30-35 хвилин. Готову лазанью акуратно вийміть з духовки трохи остудіть.

Лазанью з куркою і грибами у вершковому соусі подавайте на стіл порційно, прикрасивши свіжою зеленню і овочами за бажанням.

Приємного апетиту!

Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою м'ясна Лазанья