Лазанья з лаваша з куркою готується швидко і смачно. Використання лаваша дозволяє не витрачати час на заміс тіста. Фарш можна приготувати своїми руками. Запікаємо лазанью з куркою під вершково-молочним соусом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лаваш – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сир Адигейський – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа для курки – за смаком
  • Для соусу: –
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка

Процес приготування:

Приступимо до готування лазаньї з лаваша з куркою. Куряче філе подрібніть в чаші блендера. Потім його трохи обсмажте на розігрітому рослинному маслі.

Потім подрібніть в блендері очищені моркву, часник і цибулю, перекладіть їх до курячого фаршу і тушкуйте до готовності.

До кінця гасіння цю суміш посипте сіллю і хмелі-сунелі і перемішайте.

На другий сковороді розігрійте вершкове масло і обсмажте в ньому борошно.

Потім налийте в сковорідку склянку молока і на маленькому вогні при безперервному помішуванні зваріть соус. Соус по своєму смаку посоліть.

Увімкніть на 200°С духовку і візьміть будь-яку форму для запікання лазаньї. Дно форми змастіть приготованим соусом.

У форму укладіть шматок листа лаваша.

На нього рівним шаром викладіть частину приготовленої начинки з курки.

Начинку полийте частиною молочного соусу.

Потім закрийте начинку другим шматочком лаваша. На нього укладіть ще частину начинки і змастіть її томатною пастою. У такій послідовності викладіть у форму весь лаваш і начинку.

Останній верхній шар лазаньї посипте подрібненим адигейський сиром.

Запікайте лазанью в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин.

У вас вийде ароматна лазанья з апетитною скоринкою з розплавленого сиру.

Приготовану лазанью з куркою розріжте на порційні шматочки і подайте до столу гарячою.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з лаваша Лінива лазанья