Для лазаньї з капусти можна використовувати савойську або білокачанну капусту. Блюдо виходить ніжним і соковитим. Всім любителям капусти настійно рекомендую приготувати цю страву, ви точно не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати лазанью з капусти, савойську капусту розберіть на листя, ретельно промийте, обріжте потовщення. Замість савойської капусти можна взяти білокачанну.

Наберіть велику каструлю води, доведіть до кипіння, посоліть і опустіть підготовлені листки капусти в киплячу воду. Капусту відваріть 7-10 хвилин.

Потім акуратно вийміть з киплячої води і помістіть в холодну.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його гострим ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть м’ясний фарш, дрібно нарізаний часник і томатну пасту, обсмажте кілька хвилин і зніміть з вогню. Додайте сіль, перець, прованські трави, добре перемішайте.

Молоко трохи підігрійте. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно нарубаєте ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до розм’якшення. Додайте борошно пшеничне. Перемішайте і обсмажте разом кілька хвилин.

Додавайте потроху підігрітого молока і ретельно перемішуйте.

Посоліть і поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх.

Зніміть з вогню. Трохи остудіть. Тим часом натріть твердий сир і додайте його в трохи остиглий соус і ретельно перемішайте. Трохи сиру відкладіть.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть підготовлені капустяні листи.

Зверху розподіліть соус рівним шаром.

Потім викладіть м’ясний фарш.

Знову викладіть листи капусти. Змастіть білим соусом. Розподіліть м’ясну начинку. Знову викладіть капустяні листи.

Присипте зверху натертим сиром. Накрийте форму фольгою. Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Після закінчення 25 хвилин лазанью вийміть з духовки і дайте трохи охолонути. Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья італійська Лінива лазанья