Лазанья з макаронів – незвичайний варіант популярного італійського блюда, в якому зазвичай чергуються тонкі листи тіста з м’ясною начинкою і соусом «Бешамель», але у нас замість аркушів тесту будуть макарони.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Макарони – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати лазанью з макаронів? Помідори ретельно помийте і наріжте дрібним кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.

добре розігрійте Сковороду і налийте трохи олії, викладіть подрібнену цибулю і обсмажте.

Викладіть м’ясний фарш і обсмажте разом з цибулею близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Викладіть дрібно нарізані помідори, перемішайте і тушкуйте під кришкою приблизно 15-20 хвилин.

поставте На вогонь глибоку каструлю і доведіть до кипіння, посоліть. Всипте макаронні вироби. Макарони можете використовувати будь-якого виду.

Макаронні вироби варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.

В глибоку сковороду викладіть необхідну кількість пшеничного борошна. Обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи.

Додайте вершкове масло, розтопити його.

Поступово влити холодне молоко, не перестаючи перемішувати. Найкраще це робити віночком.

Додайте сіль і чорний мелений перець.

Ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Підготуйте форму для запікання. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Макарони злийте через сито або друшляк, дайте стекти зайвої рідини. Половину викладіть на дно форми і рівномірно розподіліть.

Змастіть половиною білого соусу.

Потім рівномірно розподіліть обсмажений фарш.

Розподіліть залишився білий соус. І викладіть залишилися макарони. Верхнім шаром має бути натертий сир.

Форму для запікання поставте в добре розігріту духовку на 20-25 хвилин і запікайте при температурі 180 градусів.

Готову лазанью з макаронів подавайте порційно зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з макаронів з фаршем Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья Макарони з м'ясом