Лазанья – це приголомшливе блюдо, яке складається з курячого фаршу, соусу бешамель, овочів та сиру. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування лазаньї для тих, хто дотримується правильного харчування, відповідно, досить калорійний соус бешамель ми замінимо натуральним йогуртом, а твердий сир – нежирним сортом сиру. Готувати лазанью ми будемо в мультиварці, на дно якої застелем пакет для запікання, завдяки чому соус зберегтися всередині лазаньї і не пригорить до чаші і дозволить з легкістю отримати лазанью з чаші.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Листи лазаньї – 200 гр.
  • Йогурт – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Сир Пармезан (нежирний) – 210 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кріп – 3 – 4 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування ПП лазаньї з курячим фаршем можна скористатися готовим курячим фаршем або зрізати його самостійно. Фарш викладаємо на розігріту сковороду з оливковою олією, туди ж відправляємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і перець. Перемішуємо і обсмажуємо його до готовності.

Потім в сковороду додаємо томатну пасту (можна замінити її на подрібнені на блендері томати), перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 2-3 хвилини.

Сир натираємо на крупній тертці.

Соус бешамель в нашому випадку замінить натуральний йогурт. Викладаємо його в глибоку миску, додаємо дрібно посічену зелень, сіль і спеції. Перемішуємо всі інгредієнти – соус готовий!

Перед початком приготування уважно прочитайте інструкцію, деякі листи для лазаньї попередньо необхідно відварювати. Ми ж пропустимо листи в окріп на 2-3 хвилини, після чого вони стануть більш еластичними, і не будуть ламатися.

На дно чаші мультиварки застеляємо пакет для запікання, так готову лазанью з мультиварки буде легко витягувати. На дно наливаємо трохи соусу. Потім викладаємо кілька листів для лазаньї і частина фаршу, розподіляємо його по ширині листів, посипаємо натертим сиром і викладаємо кілька ложок соусу, потім знову листи лазаньї.

Таким чином, викладаємо всі інгредієнти, завершальний шар – листи лазаньї, соус і сир. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Після звукового сигналу про готовність кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо лазанью на 15-20 хвилин, щоб вона трохи охолола і при витяганні не розвалилася. Готову лазанью акуратно викладаємо на блюдо, перевернувши на нього чашу мультиварки, знімаємо пакет для запікання, посипаємо невеликою кількістю зелені і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з курячим фаршем Лазанья з фаршем м'ясна Лазанья