Лазанья – вид макаронних виробів у формі тонкого квадрата. Лазанья являє собою блюдо, в якому листи лазаньї чергуються з начинкою. Пропоную приготувати пісну лазанью, яка подається з соусом «Бешамель».


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Сочевиця – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори свіжі (протерті) – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло кокосове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • вівсяне Молоко – 300 мл
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати пісну Лазанью? Заздалегідь промийте і залийте водою сочевицю. Відваріть до повної готовності. Приготуйте соус «Бешамель». У глибоку сковороду викладіть необхідну кількість кокосового масла, розтопити його. Додати пшеничне борошно і, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додавайте вівсяне молоко.

Добре перемішуючи віночком до однорідного стану, доведіть до кипіння. Додайте сіль і перець за смаком, а також мускатний горіх. Ретельно перемішайте.

Морква добре помийте, очистіть за допомогою овочечистки. Натріть на крупній тертці. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Сковороду добре нагрійте, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені овочі. Трохи обсмажте.

Додайте приготовану сочевицю і добре перемішайте. Готуйте близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте протерті помідори, при відсутності можна замінити томатною пастою. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Візьміть форму для запікання і змастіть її білим соусом. Потім рівномірно розподіліть листи для лазаньї, а потім овочеву начинку. Продовжуйте по черзі викладати білий соус, листи лазаньї і начинку до повного заповнення форми. Форму помістіть в розігріту духовку до 180 градусів і запікайте 40 хвилин.

Після закінчення часу подавайте пісну лазанью на стіл, за бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Лазанья