Лазанья – це листкове, частіше м’ясне блюдо італійської кухні, вона запікається в духовці у вершковому соусі, виходить дуже смачно і соковито. Традиційні листи лазаньї завжди можна замінити на вірменський лаваш.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 700 – 800 гр.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт лазаньї з вірменського лаваша гранично простий! Цибулю і часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
Моркву помийте, почистіть і натріть на тертці.
На помідорах зробіть надрізи хрест на хрест, опустіть їх в окріп на 1-2 хвилини, потім починаючи від надрізів легко зніміть шкірку. М’якоть помідорів подрібніть в блендері.
Цибулю і часник обсмажте на соняшниковій олії. Додайте моркву, обсмажте все разом. Після викладіть фарш, посоліть, приправте за смаком і продовжуйте тушкувати 20-25 хвилин.
Додайте на сковороду до м’яса і овочів томатну пасту, перемішайте і протушкувати 5-7 хвилин.
Приготуйте соус для лазаньї. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте борошно, злегка обсмажте. Потім тонкою цівкою введіть молоко, доведіть отриману суміш до кипіння. Соус повинен загуснути і придбати однорідну консистенцію.
Сир натріть на середній терці.
Лаваш розділити на 3 рівні частини. Покладіть один шматок на дно форми.
На лаваш викладіть половину м’ясної начинки, полийте її 1/3 частиною соусу і посипте половиною тертого сиру.
Накрийте другим шматком лаваша, викладіть частину м’ясної начинки, полийте 1/3 частиною соусу і висипте залишився сир.
Покладіть зверху останній лаваш, змащуємо його соусом, що залишився.
Поставте форму в духовку. Запікайте лазанью при 180 градусах 45 хвилин. Потім дістаньте форму, посипте зверху тертим пармезаном і запікайте ще 10 хвилин. готову лазанью з лаваша дістаньте з духовки, трохи остудіть, наріжте на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з лаваша Лазанья з фаршем Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья