Лазанья – це листкове, частіше м’ясне блюдо італійської кухні, вона запікається в духовці у вершковому соусі, виходить дуже смачно і соковито. Традиційні листи лазаньї завжди можна замінити на вірменський лаваш.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 700 – 800 гр.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт лазаньї з вірменського лаваша гранично простий! Цибулю і часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.

Моркву помийте, почистіть і натріть на тертці.

На помідорах зробіть надрізи хрест на хрест, опустіть їх в окріп на 1-2 хвилини, потім починаючи від надрізів легко зніміть шкірку. М’якоть помідорів подрібніть в блендері.

Цибулю і часник обсмажте на соняшниковій олії. Додайте моркву, обсмажте все разом. Після викладіть фарш, посоліть, приправте за смаком і продовжуйте тушкувати 20-25 хвилин.

Додайте на сковороду до м’яса і овочів томатну пасту, перемішайте і протушкувати 5-7 хвилин.

Приготуйте соус для лазаньї. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте борошно, злегка обсмажте. Потім тонкою цівкою введіть молоко, доведіть отриману суміш до кипіння. Соус повинен загуснути і придбати однорідну консистенцію.

Сир натріть на середній терці.

Лаваш розділити на 3 рівні частини. Покладіть один шматок на дно форми.

На лаваш викладіть половину м’ясної начинки, полийте її 1/3 частиною соусу і посипте половиною тертого сиру.

Накрийте другим шматком лаваша, викладіть частину м’ясної начинки, полийте 1/3 частиною соусу і висипте залишився сир.

Покладіть зверху останній лаваш, змащуємо його соусом, що залишився.

Поставте форму в духовку. Запікайте лазанью при 180 градусах 45 хвилин. Потім дістаньте форму, посипте зверху тертим пармезаном і запікайте ще 10 хвилин. готову лазанью з лаваша дістаньте з духовки, трохи остудіть, наріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з лаваша Лазанья з фаршем Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья