Сьогодні представляю вашій увазі рецепт лазаньї з макаронних аркушів. Лазанья – смачне, ситне листкове страва з макаронних виробів, яке можна подавати в якості святкового гарячого страви або просто на обід.Вона виходить ніжною і соковитою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Сир Моцарелла – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування лазаньї з макаронних аркушів. Листи лазаньї відварити, дотримуючись інструкції, зазначеної на упаковці.

добре розігрійте Сковороду і налийте трохи олії.

Викладіть м’ясний фарш і обсмажте, періодично помішуючи.

Додайте томатну пасту, ретельно перемішайте.

Посоліть і поперчіть, ще раз добре перемішайте. Готуйте на середньому вогні 15-20 хвилин.

В глибокий сотейник покладіть вершкове масло, розтопити його і додайте необхідну кількість пшеничного борошна.

Обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи.

Поступово влити холодне молоко, не перестаючи перемішувати віночком.

Додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Ретельно перемішайте.

Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці.

Підготуйте форму для запікання. Застеліть форму фольгою.

змастіть Дно білим соусом, покладіть листи лазаньї, потім рівномірно розподіліть обсмажений фарш і натертий сир. Чергуйте інгредієнти, поки вони не закінчаться. Верхнім шаром має бути білий соус і залишився сир.

Форму для запікання поставте в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готову лазанью подавайте порційно зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель м'ясна Лазанья