Лечо – прекрасна зимова заготівля, у якій є безліч рецептів. У кожній сім’ї є свої кулінарні секрети ідеального лечо. Я пропоную приготувати яскраве і соковите лечо без моркви. Овочева закуска прекрасно підійде до будь гарнірів або виступати самостійно як гарнір.
Інгредієнти: на 3 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Томатна паста – 500 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо на зиму без моркви? Томатну пасту викладіть в металевий посуд з товстим дном. Залийте необхідною кількістю питної води. Ретельно перемішайте до повного розчинення. В томатну заливку додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі та лимонної кислоти.
Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть і очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте на 4-6 частин залежно від розміру, щоб вийшли шматочки. Підготовлений болгарський перець викладіть в томатну заливку.
Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин. Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу кольорову закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам.
Накрийте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки закатайте.
Переверніть банки з лечо догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з ароматною закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо без оцту і масла на зиму Лечо з перцем і томатною пастою Лечо з перцю з томатним соком Лечо з томатним соком Овочеві салати на зиму Салат з перцю в томаті на зиму