Хочу поділитися рецептом яскравого і нарядного салату з помідорів, який підніме вам настрій в дощовий осінній або засніжений зимовий день, а також нагадає вам про чудових сонячних днях майбутнього літа.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати салати смакота з помідорів на зиму просто! Ретельно стиглі помідори вимийте і обсушіть їх, розклавши на деякий час на чистому кухонному рушник. Розріжте на кілька частин, щоб вийшли часточки і видаліть плодоніжки.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Потім наріжте тонкими півкільцями. Також можна використовувати ріпчасту цибулю.

Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Очищений болгарський перець наріжте соломкою. Колір болгарського перцю не принципове.

Зелень кропу ретельно промийте під проточною водою і струсіть зайву вологу. Підготовлений кріп подрібніть за допомогою гострого ножа.

Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність. Влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту, додайте куховарську сіль. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 1 годину настоятися, накривши кришкою. Тим часом ретельно вимийте банки і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Настоявшийся салат з помідорів розкладіть по стерильним банкам.

Банки з ошатною ароматною закускою помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 15-20 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з салатом з помідорів і закрутіть їх стерильними кришками. Переверніть банки з салатом догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Після чого переверніть охолоджені банки з яскравим салатом і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без капусти на зиму Салати з цибулею на зиму Салати на зиму