Класичний рецепт лечо передбачає тільки два інгредієнта в приготуванні – солодкий перець і помідори. Можна додати пряні трави, спеції та інші овочі, але це буде вже не класика. Рецепт простий, і класичне лечо неможливо зіпсувати, хіба що пересолити. Оцет таке лечо додається тільки для надійності зберігання.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо на зиму за класичним рецептом? Помідори добре помийте і наріжте на шматочки. Подрібніть їх в чаші блендера або перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою.

Отримане томатне пюре перелийте в каструлю для варіння варення. Каструлю поставте на невеликий вогонь.

Насипте до пюре вказане в рецепті кількість цукру і солі, перемішайте і доведіть до кипіння.

закипевшее помідорне пюре налийте необхідну кількість рослинного масла.

Солодкі перці (візьміть м’ясисті, щоб краще відчути їх смак) очистіть від насіння і видаліть плодоніжки.

Потім перці розрізати на шматочки довільної форми та розмірів.

Перекладіть нарізаний перець у киплячу помідорове пюре, і все перемішайте.

Тушкуйте лечо на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. В кінці приготування влийте до лечо оцет і вимкніть вогонь.

Поки лечо гаситься, стерилізуйте будь-яким методом банки і кришки.

Приготоване лечо розкладіть у банки і відразу закатайте.

Банки переверніть на кришки і остудіть під теплим пледом.

Потім перенесіть лечо в місце зберігання заготовок.

Їжте на здоров’я!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без цибулі на зиму Салати без часнику на зиму