Пропонуємо вам дивно простий рецепт лечо з гострого перцю. Гострий перець володіє такими корисними властивостями, як зміцнення імунітету, поліпшення кровообігу і роботи кишечника. Лечо з гострого перцю не потребує варіння, відмінно зберігається в холодильнику, добре поєднується з м’ясними, рибними стравами, підходить в якості добавки в соуси і супи. Приготування лечо займає не більше півгодини, а насолоджуватися ним ви зможете протягом тривалого періоду. Отже, приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Перець чилі – 15 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати лечо з гострого перцю? Для приготування лечо ми відібрали стиглий червоний гострий перець середнього розміру. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Потім в перцях видаляємо плодоніжки і чистимо його від насіння. Не забуваємо, що працювати з гострим перцем найкраще в рукавичках і уникати потрапляння в очі.

Зубки часнику чистимо, промиваємо.

Очищений перець пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо его за допомогою блендера.

Потім до перцю додаємо дрібно нарізаний або пропущений через прес часник і добре перемішуємо.

Далі в овочі додаємо сіль і рослинне масло. Добре перемішуємо і залишаємо лечо настоятися при кімнатній температурі 1-2 години, щоб вся сіль розчинилася і інгредієнти настоялися.

Готове лечо перекладаємо в стерилізовані баночки, закручуємо прокип’яченими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.

Гострі салати на зиму Лечо без болгарського перцю Лечо без цибулі та моркви Неймовірно смачні заготовки з лечо Салати без цибулі на зиму