Коли кабачки вже виросли, а помідори не дозріли, ви можете заготовити на зиму лечо в маринаді з звичайної томатної пасти. Цей салат буде мати насичений колір і добре збережеться.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Томатна паста – 250 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків і перцю на зиму, у велику каструлю для гасіння налийте склянку води, покладіть томатну пасту, налийте рослинне масло і додайте потрібну кількість цукру, солі і перцю.
Ці інгредієнти добре розмішайте і поваріть кілька хвилин на маленькому вогні.
Кабачки, помийте, почистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте кабачки на середні кубики.
Перекладіть їх у каструлю і варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин, регулярно перемішуючи.
Перці помийте, видаліть плодоніжки і насіння і наріжте їх на великі кільця. Можете взяти перці різних кольорів, буде красивіше.
Нарізаний перець перекладіть в каструлю і поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння.
Потім почистіть цибулю, наріжте на тонкі чверть колечка і додати до інших овочів. Тушкуйте лечо протягом 40 хвилин на маленькому вогні.
До кінця гасіння додайте в лечо оцет, вимкніть вогонь і гаряче лечо розкладіть в стерильні баночки. Баночки герметично закупорьте прокип’яченими кришками і остудіть під теплим покривалом.
Вдалих заготовок!
Лечо з перцем і томатною пастою Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо з томатним соком Овочеві салати на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з перцю в томаті на зиму