Коли кабачки вже виросли, а помідори не дозріли, ви можете заготовити на зиму лечо в маринаді з звичайної томатної пасти. Цей салат буде мати насичений колір і добре збережеться.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 головок
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з кабачків і перцю на зиму, у велику каструлю для гасіння налийте склянку води, покладіть томатну пасту, налийте рослинне масло і додайте потрібну кількість цукру, солі і перцю.

Ці інгредієнти добре розмішайте і поваріть кілька хвилин на маленькому вогні.

Кабачки, помийте, почистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте кабачки на середні кубики.

Перекладіть їх у каструлю і варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин, регулярно перемішуючи.

Перці помийте, видаліть плодоніжки і насіння і наріжте їх на великі кільця. Можете взяти перці різних кольорів, буде красивіше.

Нарізаний перець перекладіть в каструлю і поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння.

Потім почистіть цибулю, наріжте на тонкі чверть колечка і додати до інших овочів. Тушкуйте лечо протягом 40 хвилин на маленькому вогні.

До кінця гасіння додайте в лечо оцет, вимкніть вогонь і гаряче лечо розкладіть в стерильні баночки. Баночки герметично закупорьте прокип’яченими кришками і остудіть під теплим покривалом.

Вдалих заготовок!

Лечо з перцем і томатною пастою Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо з томатним соком Овочеві салати на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з перцю в томаті на зиму