Літо – період заготовок на зиму, за який можна приготувати велику кількість різних салатів і закусок, а також консервації з безлічі овочів. Сьогодні пропоную приготувати «Донський» салат з огірками на зиму. Салат виходить зі збалансованим смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Кабачки – 500 гр.
  • зелені Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Для маринаду: –
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 180 мл
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Вода – 500 мл
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Кмин – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Донський з огірками на зиму. Овочі ретельно вимийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім наріжте тонкими півкільцями, перш промивши в холодній воді. Огірки наріжте довільно, кабачки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте так само, як огірки, помідори наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши плодоніжку. Всі підготовлені овочі змішати в глибокій ємності.

Підготуйте банки, ретельно промийте в теплій воді разом з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. На дно стерильних банок укладіть попередньо промиті парасольки кропу, лавровий лист, перець горошком, додати насіння гірчиці і кмин.

Приготуйте маринад. На загальну кількість овочів візьміть півлітра холодної води і вилийте в каструлю, потім додайте необхідну кількість столового оцту, солі і цукрового піску. Перемішайте і поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і рівномірно розподіліть на 1/4 висоти банок.

В кожну банку розкладіть овочеву масу. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом і закрутіть ними банки з овочами.

Заповнені банки помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, а потім каструлю з банками поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізують банки приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру банок.

Акуратно вийміть гарячі банки з салатом, а потім за допомогою закаточной машинки загорніть стерильними кришками. Гарячі банки акуратно переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані приблизно на добу. Після чого перемістіть охолоджені банки з салатом в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Зелені помідори на зиму Кабачки на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з огірків в томаті на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салати з помідорів на зиму